www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2875. IZLET - sobota, 24. 07. 2021
   
         
   

- 24. 07. 2021 -

"Po poti Reke ljubezni" (Muljava - "Krka - Gradiček - Trebnja Gorica - Znojile - Krška Vas - Krka" - Hočevje - Videm - Cesta - Čušperk - Kopanj - Grosuplje)

   
         
   

Ob 15. obletnici zaroke se odpraviva Po poti REKE LJUBEZNI. Od doma se odpraviva ob 10:30, in sicer po Dolenjski cesti do Rudnika in naprej po dolenjski AC do izvoza Ivančna Gorica. Najprej se ustaviva pri cerkvi Device Marije vnebovzete v MULJAVI, ki je bila žal zaprta, nadaljujeva desno čez Znojile in si ob 11:00 najprej na KRKI ogledava cerkev Kozme in Damjana, nadaljujeva do izvira Poltarice, kjer parkirava in POT REKE LJUBEZNI se prične. Čez Most ljubezni prispeva v GRADIČEK, mimo izvira Krke v TREBNJO GORICO, naprej po Pisateljski poti do domačije Slakovih v ZNOJILE, potem pa nazaj mimo kapelice Sv. Jožefa v KRŠKO VAS, do Krke in mimo Tomaževe domačije, čez Krko v KRKO in nazaj na parkirišče do avta (13:41). Nadaljujeva v smeri Vidma, in se zaustaviva v HOČEVJU pri Sv. Jožefu in že sva pri Sv. Križu v VIDMU, čez CESTO, ČUŠPERK na KOPANJ in zadnji postanek pri Sv. Mihaelu v GROSUPLJU. Ob 15:12 se čez Šmarje Sap vračava po AC proti domu, kamor prispeva ob 15:30, za nama pa je lep dan.

MULJAVA

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik

28-11-18

   
   


ZNOJILE - pogled na KrkoKRKA, cerkev Sv. Kozma in DamijanaPO POTI REKE LJUBEZNIMost ljubezni

GRADIČEKIzvir reke KRKEpravkar s paše


TREBNJA GORICApo Pisateljski potiZNOJILE
Slakova domačija


kapelica Sv. Jožefa

KRŠKA VASKRKAHOČEVJE

VIDEM - cerkev Sv. KrižaCESTA


ČUŠPERKKOPANJ
GROSUPLJE - Sv. Mihael

in pa nova cerkev


potem pa proti domu - lumpa in bunkica sta prav zaspani muci


   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom) in Lucija (Canon SX70, 65x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage