www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2945. IZLET - ponedeljek, 04. 10. 2021
   
         
   

- 04. 10. 2021 -

Rašca - Mišja dolina - Plosovo - Vintarji - Pugled pri Karlovici - Zadniki - Žimarice - Globel - Sodražica - Gora - Ravne na Blokah - Topol - Studenec na Blokah - Hudi Vrh - Metulje - Fara - Nova Vas - Lož - Sveta Ana - Križna Gora - Lipsenj - Žerovnica - Cerknica - Rakek

   
         
   

Na pot se odpravimo ob 9:00, ob Dolenjski železnici, levo na Galjevico, desno in naprej po Dolenjski cesti mimo Rudika, Lavrice in Škofljice. Nadaljujemo desno po Kočevski magistrali čez Pijavo Gorico, Turjak do RAŠCE, kjer zavijemo desno in se ob 9:45 najprej ustavimo na Trubarjevi domačiji. Nadaljujemo naprej čez Knej in zavijemo levo v MIŠJO DOLINO, kjer pred Marinčki naredimo krajši postanek. V Karlovici zavijemo levo, a zelo kmalu spet desno v smeri Črnega potoka. Čez PLOSOVO, VINTARJI in PUGLED PRI KARLOVICI prispemo v ZADNIKE in se spustimo dol v ŽIMARICE, kjer si ogledamo kapelo. Nadaljujemo v smeri Nove Vasi, a že na prvem odcepu zavijemo levo v GLOBEL, najprej do kapelice, potem pa se vzpnemo do cerkve Sv. Družine. Nadaljujemo in prispemo do kapelice v SODRAŽICO. Nadaljujemo v smeri Loškega Potoka, ko se vzpnemo skoraj na vrh zavijemo desno in čez Petrince prispemo na GORO do cerkve Marije Snežne in groba Magdalene Gornik, kjer se tudi zauastavimo. Ob 11:14 nadaljujemo čez Janeže, Krčarje, Betonovo in prispemo do cerkve Sv. Filipa in Jakoba v RAVNE NA BLOKAH. Čez križiče nadaljujemo naravnost in se zaustavimo v TOPOL, zavijemo desno čez poljsko pot in prispemo Sv. Petra v STUDENEC NA BLOKAH, nedaleč stran se vidi Runarsko. Nadaljujemo naprej in kmalu spet zavijemo desno do cerkve Sv. Nikolaja na HUDI VRH, čez vas in polja v smeri levo, kjer nas na ogromnih travnikih pričakajo marele. Še postanek pri cerkvi v METULJE, ko se vračamo na levi strani opazimo lepotca - lisjaka, kar nekaj časa mu posvetimo. Nadaljujemo in zavijemo levo na makedam v smeri Starega trga pri Ložu, a že ko prispemo do gozda se obrnemo in spet zagledamo lisičko in pa marele, a kaj ko je med eno in drugo skoraj 2 km razdalje. Ob 13:00 prispemo v FARO in si ogledamo cerkev Sv. Mihaela, nadaljujemo v NOVO VAS do štirne, in potem po glavni cesti v LOŽ, najprej do pokopališče cerkve Sv. Roka, zatem še do cerkve Sv. Petra. Pot nadaljujemo desno v smeri Podloža. Postanek v SVETI ANI, kjer ob 13:48 parkiramo in se peš ob postajah križevega pota odpravimo na KRIŽNO GORO. Po krajšem postanku se vrnemu do avta (14:46). Nadaljujemo v LIPSENJ do Šterbrščice in Peričevega mosta, opazimo pa tudi zanimivega pava. Potem pa desno do Sv. Pavla v ŽEROVNICO. Še postanek pri cerkvi v CERKNICI, in že smo pri Srcu Jezusovem v RAKEKU. Ob 15:39 pa čez Unec in na primorsko AC proti domu na kosilo. Za nami pa je zanimiv in zelo lep dan.

RAŠCA - Trubarjeva domačija

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik





28-11-18

   
   
















MIŠJA DOLINA




PLOSOVO




VINTARJI









PUGLED PRI KARLOVICI







ZADNIKI

ŽIMARICE


GLOBEL

kapelica





cerkev Sv. Družine




SODRAŽICA



smerokaz za GORO








GORA - cerkev Marije Snežne




na grobu MAGDALENE GORNIK













RAVNE NA BLOKAH - cerkev Sv. Filipa in Jakoba






TOPOL











STUDENEC NA BLOKAH







HUDI VRH

v smeri Metulje

marele sredi travnikov












METULJE






lisička je prav zvita zver















































































































na makedamu v smeri Starega Trga pri Ložu (... a to je še daleč čez gozd)




in spet marele

za dobro fotografijo je potrebna pravilna poza








ko sta dve roki premalo se je treba znajti ... a brez skrbi vseh marel skupaj ni preseglo dovoljeno težo 2 x 2 kg










FARA





cerkev Sv. Mihaela


























NOVA VAS in zgornja štirna





LOŽ na pokopališču




LOŽ






SVETA ANA










ob postajah križevega pota















prispemo na KRIŽNO GORO




































LIPSENJ

















ŽEROVNICA








CERKNICA









RAKEK






in družinsko pomembna oznaka darovalca O. Familija
















potem pa na AC in proti domu.

   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom) in Lucija (Canon SX70, 65x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage