www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2671. IZLET - petek, 28. 08. 2020
   
         
   

- 28. 08. 2020 -

Jamnik - Bled - Brezje

   
         
   

Dopoldne ob 8:26 se odpravimo na Brezje, v načrtu pa imamo še Bled in Jamnik ... Odločimo se najprej Jamnik, po najkrajši, Bled in Brezje. Na pot se odpravimo po Celovški cesti čez Medvode in Škofjo Loko po Sevški dolini - smer Železniki. V kraju Selca zagledamo smerokaz za Nemilje in do tja nadaljujemo kar čez Topolje, potem pa se ob Lipniko spustimo v Nemilje. Dvig v Podblica in ob 9:45 prispemo na JAMNIK ter se sprehodimo do cerkve sv. Primoža in Felicijana. Razgleda ravno ni bilo, a je bilo vseeno lepo. Ob 10:30 se vrnemo do avta in se spustimo v Kropo, potem pa po desnem bregu Save čez Kamno Gorico in Lancovo do Ribnega, kjer Savo prečkamo in ob 11:16 prispemo na BLED, parkiramo pri pokopališču, kjer najprej obiščemo sorodnike, potem pa do jezera in okoli njega. Do avta se vrnemo ob 13:30. Zadnji postanek naredimo ob 13:48 pri Mariji Pomagaj na BREZJU, potem pa 14:02 na AC in v naš McDonaldas, ob 14:45 smo doma že na kosilu. Za nami pa je lep in zanimiv dan.

še doma na vrtu

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik

28-11-18

   
   


pogled na JAMNIK
JAMNIK
pri malici - navadna postovka s precej velikim zalogajem - ko je zletela glodavca ni vzela s seboj, na drevesu pa tudi ni ostalveja je prazna

pogled na RADOVLJICO

LANCOVO - Sava

Sava Bohinjka


RIBNOpogled na Blejski grad

BLED - na pokopališču
lastovke v gnezdu
ob Blejskem jezerule zelenca se bolj slabo vidi

Blejska ponudbaedini labod na Bledu


BREZJE


potem pa proti domu.

   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom) in Lucija (Sony DSC HX-90B, 30x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage