www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2638. IZLET - ponedeljek, 06. 07. 2020
   
         
   

- 06. 07. 2020 -

Zadrževalnik Medvdece: Sesterško jezero - Sestrže - Ptuj - Trnovska Vas - Lenart v Slovenskih Goricah - Pohorje: "Bolfenk - Areh - Črno jezero - Rogla"

   
         
   

Tokrat se po opravkih odpravimo v Lenart v Slovenske Gorice, vmes pa si še kaj ogledamo. Na pot se odpravimo ob 8:00, in sicer po štajerski AC do izvoza za Pragersko, nadaljujemo čez Leskovec, Črešnjevec, Vrhloga in Trnovec pri Slovenski Bistrici, kjer kmalu zagledamo tablo ZADRŽEVALNIK MEDVDECE, zavijemo na makedam in ob 9:20 pričnemo sprehod okoli SESTRŠKEM JEZERU. Sprehod je bil lep, vmes se pasemo na robidnicah, a kaj ko ne bi bilo tako vroče. Do avta nazaj se vrnemo ob 11:27 in že nadaljujemo v SESTRŽE do ekološkega kozolca, kjer imamo malico. Kmalu čez Dravo prispemo na PTUJ, si ogledamo cerkev v TRNOVSKI VASI, potem pa že prispemo na naš cilj - LENART V SLOVENSKIH GORICAH. Nadaljujemo mimo jezera Komarnik in gradu Hrastovec potem pa po AC v Maribor in naprej čez Hoče na POHORJE. Najprej do BOLFENK, na AREH, med 15:06 in 16:02 se sprehodimo do ČRNEGA JEZERA, potem pa nadaljujemo še na ROGLO. Ob 17:00 se pričnemo spuščati v Zreče, še na bencinsko črpalko v Slovenskih Konjicah potem pa na AC in proti domu. Potem postane zanimivo: pred Vranskim avto prične izgubljati moč 100 še gre, bolje 80 ... povsod pa polno tovornjakov. nadalajujemo po odstavnem pasu in pred predorom zapeljemo v Darsovo odstavno nišo ... skozi predore na tak način ni varno - ni odgovorno. ... kličemo DARS, AMZS, KIA servis. Do servisa nadaljujemo z brezplačno AMZS vleko, potem pa se od servisa vseeno z avtom vrenemo srečno domov.

ob poti

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik

28-11-18

   
   


SESTRŠKO JEZERO - ZADRŽEVALNIK MEDVEDCE

SESTRŽEPTUJ


TRNOVSKA VAS


LENART V SLOVENSKIH GORICAH

grad HRASTOVEC


POHORJE


BOLFENKmlade račke nekje vmes


AREH
pred Črnim jezeromČRNO JEZERO
nazaj ob avtu

po cesti na Roglo

slap SVITAN


na poti k Lovrenškim jezerom

ROGLA
spust v dolino

potem pa proti domu.

   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom), Lucija (Sony DSC HX-90B, 30x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage