- 11. 01. 2009 -
Litija - Zasavska Sveta Gora

Opis poti: Iz Ljubljane mimo Šentjakoba, Dola pri Ljubljani do Litije ... ogled cerkve in jaslic ... nadaljujmo naprej po glavni cesti do Spodnjega Loga, kjer zavijmo v kraj SAVA (čez most levo) ... in takoj desno med Savo in progo v Mošenik (n.m. 235 m) ... zatem se še sprva asfaltirana cesta nato makedam začne hitro vzpenjati in že prispemo na bolj glavno cesti kjer se držimo smerokazov za Zasavsko Sveto Goro, že smo mimo Rovišča in Zasavski Sveti Gori (n.m. 852 m). Vračamo se čez Vidrgo, mimo Kandrše, Moravč do Krtine kjer pridemo na AC in proti Ljublani.

Župnijska cerkve v Litiji


Zasavska Sveta Gora, ki se kopa v modrini ...

Pogled na Kamniške in Julijske Alpe ... spodaj pa MORJE oblakov

Ogledali smo si še kapelo ... in jaslice v njej
 

potem pa smo se mimo Vidrge in Kandrš vračali proti Ljubljani ... bolj smo se približevali Moravčam in Krtini ... bolj smo padali v sivino ... Za nami pa so ostajali lepi spomini na modrino Zasavske Svete Gore.

NaIzletu.Si JASLICE REKE, JEZERA, SLAPOVI, IZVIRI, IZLIVI ... JAME PARKI (NARAVNI, ZOO ...) GRADOVI CERKVE KRAJI IZLETI po datumu Velikost strani se spreminja s tipko Ctrl + (za večjo) in Ctrl - (za manjšo sliko) - vse slike so last www.NaIzletu.Si KORISTNE INFORMACIJE ŽIVALI, ki smo jih srečali DRŽAVE - kje smo že bili