www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2945. IZLET - ponedeljek, 04. 10. 2021
   
         
   

- 04. 10. 2021 -

Rašca - Mišja dolina - Plosovo - Vintarji - Pugled pri Karlovici - Zadniki - Žimarice - Globel - Sodražica - Gora - Ravne na Blokah - Topol - Studenec na Blokah - Hudi Vrh - Metulje - Fara - Nova Vas - Lož - Sveta Ana - Križna Gora - Lipsenj - Žerovnica - Cerknica - Rakek

   
         
   

Na pot se odpravimo ob 9:00, ob Dolenjski železnici, levo na Galjevico, desno in naprej po Dolenjski cesti mimo Rudika, Lavrice in Škofljice. Nadaljujemo desno po Kočevski magistrali čez Pijavo Gorico, Turjak do RAŠCE, kjer zavijemo desno in se ob 9:45 najprej ustavimo na Trubarjevi domačiji. Nadaljujemo naprej čez Knej in zavijemo levo v MIŠJO DOLINO, kjer pred Marinčki naredimo krajši postanek. V Karlovici zavijemo levo, a zelo kmalu spet desno v smeri Črnega potoka. Čez PLOSOVO, VINTARJI in PUGLED PRI KARLOVICI prispemo v ZADNIKE in se spustimo dol v ŽIMARICE, kjer si ogledamo kapelo. Nadaljujemo v smeri Nove Vasi, a že na prvem odcepu zavijemo levo v GLOBEL, najprej do kapelice, potem pa se vzpnemo do cerkve Sv. Družine. Nadaljujemo in prispemo do kapelice v SODRAŽICO. Nadaljujemo v smeri Loškega Potoka, ko se vzpnemo skoraj na vrh zavijemo desno in čez Petrince prispemo na GORO do cerkve Marije Snežne in groba Magdalene Gornik, kjer se tudi zauastavimo. Ob 11:14 nadaljujemo čez Janeže, Krčarje, Betonovo in prispemo do cerkve Sv. Filipa in Jakoba v RAVNE NA BLOKAH. Čez križiče nadaljujemo naravnost in se zaustavimo v TOPOL, zavijemo desno čez poljsko pot in prispemo Sv. Petra v STUDENEC NA BLOKAH, nedaleč stran se vidi Runarsko. Nadaljujemo naprej in kmalu spet zavijemo desno do cerkve Sv. Nikolaja na HUDI VRH, čez vas in polja v smeri levo, kjer nas na ogromnih travnikih pričakajo marele. Še postanek pri cerkvi v METULJE, ko se vračamo na levi strani opazimo lepotca - lisjaka, kar nekaj časa mu posvetimo. Nadaljujemo in zavijemo levo na makedam v smeri Starega trga pri Ložu, a že ko prispemo do gozda se obrnemo in spet zagledamo lisičko in pa marele, a kaj ko je med eno in drugo skoraj 2 km razdalje. Ob 13:00 prispemo v FARO in si ogledamo cerkev Sv. Mihaela, nadaljujemo v NOVO VAS do štirne, in potem po glavni cesti v LOŽ, najprej do pokopališče cerkve Sv. Roka, zatem še do cerkve Sv. Petra. Pot nadaljujemo desno v smeri Podloža. Postanek v SVETI ANI, kjer ob 13:48 parkiramo in se peš ob postajah križevega pota odpravimo na KRIŽNO GORO. Po krajšem postanku se vrnemu do avta (14:46). Nadaljujemo v LIPSENJ do Šterbrščice in Peričevega mosta, opazimo pa tudi zanimivega pava. Potem pa desno do Sv. Pavla v ŽEROVNICO. Še postanek pri cerkvi v CERKNICI, in že smo pri Srcu Jezusovem v RAKEKU. Ob 15:39 pa čez Unec in na primorsko AC proti domu na kosilo. Za nami pa je zanimiv in zelo lep dan.

RAŠCA - Trubarjeva domačija

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik

28-11-18

   
   
MIŠJA DOLINA
PLOSOVO
VINTARJI

PUGLED PRI KARLOVICIZADNIKI

ŽIMARICE


GLOBEL

kapelica

cerkev Sv. Družine
SODRAŽICAsmerokaz za GORO
GORA - cerkev Marije Snežne
na grobu MAGDALENE GORNIK

RAVNE NA BLOKAH - cerkev Sv. Filipa in Jakoba


TOPOLSTUDENEC NA BLOKAHHUDI VRH

v smeri Metulje

marele sredi travnikov
METULJE


lisička je prav zvita zverna makedamu v smeri Starega Trga pri Ložu (... a to je še daleč čez gozd)
in spet marele

za dobro fotografijo je potrebna pravilna poza
ko sta dve roki premalo se je treba znajti ... a brez skrbi vseh marel skupaj ni preseglo dovoljeno težo 2 x 2 kg


FARA

cerkev Sv. Mihaela


NOVA VAS in zgornja štirna

LOŽ na pokopališču
LOŽ


SVETA ANA


ob postajah križevega potaprispemo na KRIŽNO GORO
LIPSENJ

ŽEROVNICA
CERKNICA

RAKEK


in družinsko pomembna oznaka darovalca O. Familija
potem pa na AC in proti domu.

   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom) in Lucija (Canon SX70, 65x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage