www.NaIzletu.Si ™

IZLETIZNAMENITOSTIŽIVALI in RASTLINEPOSEBNOSTI in JASLICE
         
   
- 2943. IZLET - sobota, 02. 10. 2021
   
         
   

- 02. 10. 2021 -

Dobrna - Hramše - Galicija - Šmartno v Rožni dolini - Šmartinsko jezero - Celje: Sv. Duh - Petrovče - Žalec - Ribnik Vrbje - Griže - Migojnice

   
         
   

Tokrat se odpravimo na sprehod okoli Šmartinskega jezera, vmes pa si še kaj pogledamo. Na pot se odpravimo malo pred 9:00 po Dolenjski cesti do Rudnika in naprej po štajerski AC do izvoza za Arjo Vas, ker ravno zagledamo smerokaz za Dobrno, se najprej odpravimo v DOBRNO, kjer si ogledamo cerkev Marije vnebovzete, dan pa nam pred in po ogledu polepšajo tamjkašnji mucki. Pot nadaljujemo po Atlasu Slovenije najbližji poti v HRAMŠE, kjer si ogledamo lepo kapelico Višarske Marije, potem pa prispemo v GALICIJO, zaustavimo se pri cerkvi Sv. Jakoba, potem zagledamo še škotske bikce, in župnjišče ... pozvonimo pri župniku in prijazno nam odpre in razkaže cerkev. Nadaljujemo po malo daljši poti in čez Lopato prispemo v ŠMARTNO V ROŽNI DOLINI, cerkev so ravno čistili, tako da je bila odprta, in že smo na parkirišču ŠMARTINSKEGA JEZERA. Najprej se sprehodimo po novi poti po desni strani, potem pa še čez dolgo brv. Pot nadaljujemo čez Dobrovo in pod AC kar pademo v CELJE, ravno pred cerkev Sv. Duha, ki si jo tudi ogledamo. Nadaljujemo pod AC (torej po napačni strani), a si pot skrajšamo čez Zaloško Gorico. Sledi ogled bazilike v PETROVČAH, pa cerkev v ŽALCU in že smo pri Ribniku VRBJE. Še do cerkve v GRIŽE in do Lurške Marije v MIGOJNICE, potem pa čez Kaseze in Petrovče na AC. Zadnji postanek na bencinski črpalki v Vranskem, nazaj na AC in proti domu, kamor srečno prispemo ob 16:34. Za nami pa je čudovit dan.

DOBRNA - mačja dobrodošlica

 

LJUBLJANA
Ljubljana
Rakovnik
Marija Pomočnica
Lurška votlina
don Boskov park
grad Rakovnik

28-11-18

   
   


vzpon do cerkve

potomka stare trteogled cerkve

HRAMŠE
GALICIJA

ogled cerkve Sv. Jakoba


ŠMARTNO V ROŽNI DOLINI


ŠMARTINSKO JEZERO - na parkiriščudo konca "desne" strani

še čez brv


in nazaj
CELJE - Sv. Duhčez ZALOŠKO GORICO

PETROVČE - tik pred poroko
ŽALECRIBNIK VRBJEko KRTEK postane plen
GRIŽEMIGOJNICE

potem pa proti domu.

   
   

2 udeleženca tega izleta: Mirko (Sony DSC HX-400V, 50x optični zoom, 4x digitalni zoom) in Lucija (Canon SX70, 65x optični zoom, 4x digitalni zoom)

 
avto: Kia Sportage