- 10. 11. 2007 -
Veliki Osolnik - Sveti Primož - Golo

 

Krajši izlet smo začeli po Dolenjski cesti, mimo Lavrice, Škofljice, Pijave Gorice, Turjaka do Rašce, tu smo zavili desno in potem pri smerokazu še enkrat desno proti Srnjakom ... na Veliki Osolnik. Do cerkvice je prav lep razgled na vse konce ... in tudi dan je bil čudovit .
Nadaljevali smo nazaj na glavno cesto in desno do Kneja in od tod levo do Tomažinov, čez Tomažine do Žgonč in potem peš do Svetega Primoža. Na novo so postavili table o PEŠPOTI OB RIMSKIH OBRAMBNIH ZIDOVIH.Na novo pa so zarisali gozdno cesto, še neutrjena a zelo široka, pelje do opazovalnice a potem je treba nazaj.Do cerkvice se pride po pobočju ali po glavni cesti.


Za nazaj se "vračamo" čez Bane, Naredi, Boštetje, Mohorje, Rupe, Selo in se spustimo na Rob. Cesta je v večini makedamska, vendar razgled in lepota narave odtehtata svoje. Pred žago se pred nami v vseh lepoti pokaže cerkev na Robu.


Pot nadljujemo čez Cento, Osredek, Zapotok, Kurešček, in že se spuščamo proti Ljubljani, pred nami se odpre Ljubljanska kotlina. Tik malo na Dobravico je enkrat razgled.

In čez Ig se vrnemo domov.