- 01. 06. 2006 -
Burano - Murano - Benetke

 

Iz Ljubljane smo štartali ob 6.00 po AC do Fernetičev in potem po italijanski AC mimo Tržiča, Portoguaro do odcepa za S. Dona di Pave, kjer smo zavili na lokalno cesto mimo Jesola ter ob morju do konca ceste: P. Sabbioni, kjer nas je čakala ladja. Do sem se z avtom porabi približno 3 ure. Pot je zanimiva, prednost P. Sabbionia pa je v tem, da je manj obljuden kot Benetke same, ter se več vidi; Benetke iz vseh koncev na morju ...


Po slabi uri vožnje z ladjico smo prispeli na prvi cilj: BURANO - majhen zelo pisan otoček, znan je po izdelavi čipk in zelo barvno raznolikih in pisanih hišicah. Izkrcali smo se iz ladjice in se sprehodili po mestecu.
In ogled cerkve v Burano - zelo zanimiv zvonik, saj je kar precej postrani.


In že smo se vkrcali na ladjico in se peljali naprej proti Benetkam


Ves čas pogled na Benetke, posamezne opuščene zgradbe na otočkih in pogled na letališče.

Pred nami pa že pogled na naslednji cilj.
Po slabe pol ure vožnje smo prispeli v MURANO; vožnja po morski cesti je omejena z omejitvami, tako je največja dovoljena hitrost 7 km/h, na širšem delu pa največ 20 km/h.

Murano je znan po ročni izdelavi predmetov iz stekla; tako da smo si najprej ogledali mojstrsko delavnico izdelave izdelkov iz stekla, si ogledali izdelke in se sprehodili po mestecu.


Ogled cerkve v MURANO - slikanje je prepovedano


In zopet na ladjico in tokrat res v BENETKEV Benetkah imajo tudi rešilce - eden od njih je zgoraj na sliki
In končno na cilju - v Benetkah

Ogled zanimive trgovine s kipci - izdelanih ročno iz lesaCena zgornjega kipca je 800 EUR (višina 30 cm)... in ob 17.00 smo se spet vkrcali na ladjico in se odpeljali nazaj (tokrat samo 25 min vožnje) do Punta Sabbioni


In že nazaj proti domu


In ob 22.00 prispeli v Ljubljano.